Đoković otkrio ko mu je veći rival Federer ili Nadal

Srpski teniser Novak Đoković u odličnom raspoloženju dolazi u Pariz na drugi grend slem sezone Rolan Garos. Novak je pred odbranu trofeja u Parizu ponovo pričao i o svojim najvećim rivalima u karijeri Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Najbolji teniser svijeta je poslije trijumfa na Mastersu u Rimu i prve titule u sezoni, ušao u 370. nedjelju vladavine na ATP listi i spreman je da napadne 21. titulu na grend slemu.

Pred nove ispite u Parizu su ga pitali ko mu je veći rival Federer ili Nadal i za svjetskog broja jedan tu nije bilo dileme.

- Uvek smo se dobro takmičili. Federer i Nadal su oduvek bili tu, ali za mene, Nadal je moj najveći rival u karijeri. Sazreo sam kao igrač jer me je on gurao da idem u tom pravcu - rekao je Novak za "Marku".

Kada su ga pitali razmišlja li poput svojih rivala i o povlačenju, bio je jasan.

- Ne osećam da sam na kraju karijere, godine su samo običan broj - jasan je Nole.

Po kladionicama, Novak je favorit broj jedan u Parizu i on ne bježi od toga da je predvodnik i na toj listi.

- Što se tiče rankinga i toga kako sam igrao proteklih nedelja, svakako vidim sebe kao jednog od favorita. Ne provodim mnogo vremena u razmišljanju o tome ko će pobediti ili ko ima najveće šanse. Uvek mislim na sebe. Idem tamo sa najvećim ambicijama, posebno zbog toga kako sam igrao u Rimu. Dopadaju mi se moje šanse. Očigledno je da je žreb nešto na šta ne mogu da utičem, ali on će svakako odrediti moj put ka daljoj fazi turnira. Igra se u tri dobijena seta, svaki drugi dan. To je grend slem. Drugačije je, morate tome različito i da pristupite. Ipak, zbog toga kako sam se osećao na terenu poslednjih nedelja, mislim da mogu da doguram daleko - poručio je Đoković.

(B92)

Tagovi: