Nije vic: Državljani BiH i Srbije se potukli u Austriji zbog muzike, sijevale cijevi od usisivača

U austrijskom gradu Elizabet-Forštadtu 17. septembra uveče došlo je do fizičkog obračuna dvojice muškaraca, saopštila je policija Salcburga.

Naime državljani BiH i Srbije, inače komšije u zgradi potukli su se zbog glasne muzike i policija je poslije incidenta uhapsila obojicu. Kako se navodi, tuči je prethodio verbalni sukob dvojice komšija, a povod za sukob je bila glasna muzika koja je dopirala iz stana 35-godišnjeg Srbina. To je naljutilo njegovog komšiju Bosanca (49), koji je došao pred stan i nogom udario u vrata.

On je zaprijetio komšiji da će ga ubiti, a onda ga udario crijevom od usisivača. Srbin koji je zadobio povrede u napadu, uspio je da odgurne napadača koji je tada pao i takođe se povrijedio.

Po dolasku policijske patrole, državljanin Srbije se ponašao vrlo agresivno prema policiji nakon čega je uhapšen i po nalogu tužilaštva Salcburga prebačen u zatvor. Uhapšen je i državljanin BiH za koga se ispostavilo da nelegalno boravi u Austriji, zbog čega mu prijeti protjerivanje iz Austrije.

Tagovi: