Dvojac uhapšen u akciji "Kodeks" želi da prizna šverc droge

Vladimir Zečić (23) iz Banjaluke i Petar Marjanović (27) iz Kneževa, koji su u predmetu "Kodeks" optuženi za šverc droge, žele da zaključe sporazum o priznanju krivice i u toku su pregovori s Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, potvrdili su njihovi branioci.

Advokati Marko Mikeš i Saša Labotić su to izjavili u Okružnom sudu u Banjaluci, gdje je u ovom slučaju počelo suđenje optuženoj osmorici. Naime, za šverc droge optuženi su i Banjalučani Milorad Vuković zvani Luis (43), Luka Brković (27), Filip Bojić (30), Goran Đurica (43), Saša Mirković (27) i Aljoša Marić (26).

Advokati Mikeš i Labotić zatražili su da njihovi klijenti Zečić i Marjanović budu prvi saslušni na nastavku sljedećeg ročišta. Tužilac Dalibor Vrećo potvrdio je da su u toku pregovori u vezi sa zaključenjem sporazuma i rekao da se ne protivi da se Marjanović i Zečić saslušaju na sljedećem ročištu. 

S druge strane, advokati ostalih optuženih nisu saglasni  da dvojac bude prvi saslušan na suđenju.

- Mislim da saslušanje Zečića i Marjanovića doprinosi da se stvori slika prividnog stanja u ovom slučaju kakvo zaista nije - kaže Živko Bojić, Vukovićev advokat.

Vrećo je najavio da će optužbe protiv optuženih dokazivati sa 43 svjedoka, 219 materijalnih dokaza i vještacima.

Podsjetimo, "Nezavisne novine" ranije su objavile optužnicu protiv ove osmorke, koju terete da su zajedno od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. u Banjaluci nabavljali, držali, posredovali u prodaji i prodavali kokain i konoplju.

Kako se navodi, Vuković i Brković su nabavljali veće količine kokaina, nakon čega je Brković drogu, radi dalje prodaje, predavao Marjanoviću i Đurici.

Marjanović je tako, ističe se, u drugoj polovini 2020. godine najmanje četiri puta od Brkovića preuzimao kokain, koji je po Brkovićevim uputstvima predavao Đurici u banjalučkoj teretani.

- Brković i Đurica su drogu u teretani miješali sa drugim supstancama, kako bi povećali količinu, te su je vagali i pakovali u pakovanja od oko jednog grama, nakon čega je Brković sam prodavao kokain krajnjim korisnicima - navodi se, između ostalog, u optužnici.

Marjanovića terete da je 17. maja 2021, po uputstvima Brkovića, od nepoznate osobe uzeo blizu gram kokaina, koji je radi dalje prodaje nosio P.N.

- Kada je 8. oktobra 2021. Marjanović zbog obaveza na poslu bio spriječen da P.N. proda kokain, Đurica je, po odobrenju Brkovića, P.N. u ugostiteljskom objektu u Banjaluci prodao gram droge za 100 KM - navodi se u optužnici.

Brkovića i Bojića terete i da su konoplju predavali Zečiću i Marjanoviću. Zečić je od Brkovića preuzimao drogu u količinama od po 500 grama, a Marjanović je preuzeo od Brkovića i  Bojića drogu od oko 500 grama i predavao Zečiću, koji je tu drogu u više navrata i prodavao.

 

 

nezavisne.com

Tagovi: