Jovana Vujić pobjednik "Raspjevanih pokladarskih večeri" u Obudovcu

Na tradicionalnom muzičkom takmičenju "Raspjevane pokladske večeri" koje je održano u Obudovcu kod Šamca pobijedila je Jovana Vujić iz Lončara u konkurenciji 12 pjevača amatera sa područja Republike Srpske i Federacije BiH.

Na sinoćnjem takmičenju u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKS) "Prosvjeta" iz Obudovca drugo mjesto osvojila je Marijana Todorović iz Obudovca, a treće Oksabin Okić iz Gradačca. Milan Nikolić, predsjednik SPKD "Prosvjeta" iz Obudovca koje i obezbijedilo novčane nagrade, istakao je da se dugogodišnja tradicija zabavnog programa pretvorila prije devet godina u takmičenje pjevača amatera u okviru te manifestacije, piše Srna.

"Ovom manifestacijom želimo da njegujemo našu tradicu dobre igre i pjesme, te da ovim proširujemo poznanstva i upoznajemo nove mlade pjevače", rekao je Nikolić.

U kulturnom dijelu manifestacije učestovao je folklorni ansambl "Prosvjete", gosti iz Kulturno-umjetničkog društva "Zora" iz Silaša iz istočne Slavonije koji su se predstavili koreografijama iz svog mjesta, te harmonikaš Pavle Simić i svirač na sintisajzeru Bojan Popović, mladi muzičari "Prosvjete".

Tagovi: