Kada bi Đoković mogao da prestigne Federera?

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je u polufinalu Završnog mastersa u Londonu od Austrijanca Dominika Tima.

Time je za Srbina zvanično okončana teniska sezona 2020, pa prvi reket svijeta sada može na kraći odmor prije nego što započne pripreme za januar i Australijen open, prvi veliki turnir koji ga očekuje.

I pored rane eliminacije u Londonu, Novak ima ogroman razlog za zadovoljstvo, pošto će od ponedjeljka na ATP listi uvećati prednost u odnosu na "kralja šljake" Rafaela Nadala. Đoković je u Londonu upisao pobjedu više nego prošle godine, što mu je donijelo 200 poena.

Nasuprot tome, Nadal je upisao dvije pobjede, kao i 2019. godine, što znači da će Đoković od ponedjeljka imati 12.030 poena, a Nadal 9.850, što je za 2.180 poena manje od najboljeg tenisera svijeta, prenosi Telegraf.rs.

Ujedno, Srbin će šesti put u karijeri završiti godinu na prvom mjestu i još više približiti se rekordu Rodžera Federera, po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu.

Podsjetimo, Švajcarac je čak 310 nedjelja proveo na ATP tronu, a sada ostaje pitanje do kada će Novak biti "zacementiran" na prvom mjestu.

Ako se ne dese velika iznenađenja i Đokovića zaobiđu povrede, već 8. marta prvi reket svijeta moći će da pretekne Rodžera Federera i upiše se u istoriju kao jedan od najvećih tenisera svijeta.