Koncert folklornih društava iz Šamca i Vukosavlja

Članovi Kulturno-umjetničkog društva “Posavina” iz Crkvine i sekcije iz Vukosavlja održali su sinoć koncert u Šamcu, kako bi prikupili novac za odlazak na internacionalni Festival folklora u Ohridu od 20. do 24. jula.

Predsjednik KUD-a “Posavina” iz Crkvine Dragica Marinković rekla je da im je za ovaj put, na koji bi trebalo da ide ukupno 50 članova potrebno 10.000 KM.

Članovi “Posavina” predstavili su se sa nekoliko koreografija i pjesama “Leskovac”, “Ponišavlje”, “Bosangradsko krajište”, “Užičko kolo”, dok su se mlađi članovi predstavili sa vlaškim igrama “Katankom” i manjim koreografijama, a nastupila je i etno-grupa.

Marinkovićeva je navela da KUD “Posavina” postoji od 2014. godine i broji 70 članova raspoređenih u folklornu, muzičku, etno-grupu i kreativnu radionicu.

“Organizovali smo nekoliko nastupa i prikupili značajna sredstva, a uzdamo se u naše privrednike – sponzore iz Šamca i Vukosavlja, kao i iz ove dvije opštine, a velikim dijelom učestvuju i naši članovi”, rekla je Marinkovićeva.

Ona je zahvalila sponzorima, Centru za kulturu Šamac, Kulturnom centru Vukosavlje i svim ljudima dobre volje koji ih prate.

Direktor Centra za kulturu Vukosavlje Srđan Tripić rekao je da su prije godinu dana ostvarili saradnju sa KUD “Posavina” iz Crkvine, da imaju 55 članova i veoma dobro im ide.

“Ovo je naš prvi nastup van Vukosavlja, danas smo se predstavili koreografijom Šumadija”, kaže Tripić dodajući da se nada da će ovim večerašnjim koncertom i koncertima koje planiraju održati u okolnim mjestima sakupiti sredstva za odlazak u Ohrid.

Koncert je održan u kino-sali u Šamcu.