Košarkaški klub “Šamac” započeo pripreme za novu sezonu

Košarkaški klub “Šamac” iz Šamca nakon višemjesečne pauze uzrokovane epidemijom virusa korona, ponovo je počeo sa treninzima i pripremama za nastavak takmičenja. Klub se takmiči u Drugoj ligi RS.

Trener Marko Bogdanović kaže da je prvi tim veoma motivisan za rad i da su njegova očekivanja za nastavak takmičenja da svi košarkaši daju svoj maksimum, a vidjeće se kuda će to odvesti.

Ja se nadam da ćemo biti pri vrhu tabele, jer ovi momci koji godinama treniraju imaju taj motiv, vole trenirati i nemamo s tim problema”, kaže Bogdanović.

Na prvoj prozivci bili su svi košarkaši na koje stručni štab računa. Svi su se, kažu, uželjeli košarke. Dalibor Stamenković kaže da nakon šestomjesečne pauze slijedi period prilagođavanja i tempiranja forme za sezonu.

Očekujemo čak i bolju nego prethodnu sezonu, samo što nam se ove godine ne sviđaju uslovi jer moramo igrati bez publike, a publika je naš šesti igrač uvijek bila, davala nam je vjetar u leđa i to je naš hendikep što njih nema”, rekao je Stamenković.

Igrati u praznoj sali neće biti lako, ali Šamčani će, kažu, dati sve od sebe. Nadaju se boljem plasmanu na tabeli druge lige -centar.

U prošloj sezoni završili smo na polovini tabele, došli smo do osmine finala KUP-a RS i nedostajalo nam je malo sreće, pošto smo tri utakmice izgubili na produžetke, a vjerujem da je bilo još malo sreće da bi bili u gornjem dijelu tabele, možda čak i pri vrhu”, kaže predsjednik Košarkaškog kluba “Šamac” Jovan Popović.

Motivacija ide ruku pod ruku sa vrhunskim rezultatima, a ovi momci su u dosadašnjem takmičenju pokazali da mogu mnogo toga. Jedna od karakteristika ovog tima je i ta da su svi košarkaši ponikli u ovom klubu.

Popović kaže da je zbog toga veoma važno da se djeca i mladi zainteresuju za sport i košarku i da u što mlađem dobu budu otkriveni njihovi talenti.

U toku septembra i oktobra otvoren je upis za sve mlađe selekcije, tj. osnovce, pionire, kadete, juniore. Trenutno, osim prvog tima trenira i pionirska ekipa i postiže dobre rezultate u svom rangu takmičenja”, kaže Popović.

Takmičarska sezona počinje krajem oktobra ili početkom novembra, i u šamačkom košarkaškom klubu će je, kažu, spremno dočekati. Nadaju se povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, kako bi barem i manji broj publike mogao prisustvovati utakmicama, jer bi im to bio dodatan podstrek za postizanje što boljih rezultata.

M. L.