Krčo dobio najviše bodova na intervjuu za direktora Inspektorata RS

Vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo najbolje je ocijenjen na intervjuu za poziciju direktora u toj instituciji i trebalo bi da bude predložen Vladi na imenovanje, saznaje portal CAPITAL.

Naime, Krčo na nedavno održanom intervjuu za tu poziciju „briljirao“, odnosno osvojio 49 od mogućih 50 bodova.

Pored Krče, još četiri osobe su se našle u trci za trenutno najnestabilniju fotelju u Srpskoj.

Drugoplasirana, ali po bodovima mnogo lošija od Krče na pomenutom intervjuu, bila je Rosa Bajičić iz Banjaluke koja je osvojila 37 bodova, dok je trećeplasirani bio predsjednik Skupštine opštine Stanari Denis Stevanović.

Osim njih, na intervjuu su još pozvani Miodrag Jazić iz Zorica Kasalović, oboje iz Banjaluke, ali nije poznato kako su ocijenjeni.

Stevanović koji je bio trećeplasirani je član Glavnog odbor SP-a i bio je nada lideru SP-a Petru Đokiću da će njegova partija vratiti izgubljeno direktorsko mjesto.

inspektorata rs

Ranijom raspodjelom političkog plijena Inspektorat je godinama pripadao Socijalističkoj partiji sve do dolaska Milovana Krče, koji je kadar političke grupe Obrena Petrovića, sada SNSD-a.

Milovan Krčo je za vršioca dužnosti Inspektorata imenovan u decembru prošle godine i to nakon što je Dragutin Škrebić podnio ostavku.

Prije njega u dva navrata vršilac dužnosti je bila Danijela Batar (SP) koja se na toj poziciji nekoliko puta smjenjivala sa Predragom Tomićem koji je nezakonito smjenivan i sudskim odlukama vraćan na direktorsko mjesto.

CAPITAL