Šamac: Nakon svađe pucao, pa bacio bombu na pogrešnu kuću

Simo Simeunović (19) iz Šamca uhapšen je brzom reakcijom policije, jer je bacio bombu na kuću D.Č. u mjestu Brvnik kod Šamca.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih, međutim ono što je posebno zanimljivo u ovom slučaju jeste da je mladić bombu bacio na pogrešnu kuću.

U Policijskoj upravi Bijeljiina pohvalili su se da su ovaj slučaj riješili veoma brzo i da je napadač identifikovan i uhapšen.

Prema saznanjima Srpskainfo, Simeunović je imao plan da bombu baci na kuću nekih mladića s kojima je ranije imao sukob.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je motiv sukoba između Simeunovića i još dvije osobe naplata štete nakon saobraćajne nesreće.

– Simeunović je navodno bio kriv za tu saobraćajnu nesreću i dogovorili su se da on plati prouzorkovanu štetu. Poslije toga te dvije osobe su došle do njegove kuće kako bi od njega uzeli pare – ispričao nam je izvor blizak istrazi.

Sukob

On je dodao da je tada najvjerovatnije došlo do nekog sukoba i svađe između Simeunovića i tih osoba.

– Da li je bilo tuče ili samo svađe, to se još provjerava. Prema za sada prikupljenim informacijama, sumnja se da je tokom tog sukoba Simeunović pucao iz vatrenog oružja – potvrdio je naš sagovornik.

Kao dokaz da je Simeunović pucao navodi to što je u blizini njegove kuće pronađena čaura, ali i više metaka.– Nakon pucnjave te dvije osobe su otišle kući, ali se Simeunović nije smirio i htieo je da se opet obračuna s njima. On živi u Gajevima, a znao je da su oni iz sela Brvnik. Simo se tada raspitivao gdje oni žive i od njemu poznatih osoba je dobio adresu – ističe naš sagovornik.

Adresa

Dodaje da je tada Simeunović uzeo ručnu bombu i uputio se prema njihovoj kući.

– Međutim, Simeunović je ili dobio pogrešnu adresu ili nije prepoznao kuću tih osoba. On je došao do pogrešne kuće, bacio ručnu bombu u dvorište i pobjegao. Na sreću, tom prilikom od eksplozije niko nije povrijeđen, a nastala je samo manja šteta na kućnoj ogradi – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Vlasnik kuće je odmah cijeli slučaj prijavio policiji, kojoj nije trebalo dugo da otkrije ko stoji iza napada.

Portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić rekla je, navodeći inicijale, da je brzim i efikasnim radom na terenu policija identifikovala i uhapsila Simeunovića.

– Policiji je prijavljeno da je bačena bomba ispred dvorišta porodične kuće D.Č. u mjestu Brvnik kod Šamca. Osumnjičeni je identifikovan i uhapšen, a prilikom pretresa stana i drugih prostorija oduzeta je municija – pojasnila je Marićeva.

Ona je dodala da je Simeunović predat u nadležnost Tužilaštva, kao i da se tereti za krivična djela izazivanje opšte opasnoti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema našim saznanjima, Simeunoviću je određen pritvor.

Mještani uznemireni

Mještani sela Brvnik ispričali su da su bili uznemireni kada su čuli da je bačena bomba u dvorište njihovog komšije.

– Nisam čuo kada se desila eksplozija, ali sam ujutru vidio policiju u selu. Čuo sam da je neko greškom bacio bombu na komšijinu kuću. To je strašna stvar, ljudi su ni krivi ni dužni mogli nastradati. Po selu se priča da je taj napadač imao neki sukob s mladićima iz Brvnika i da je došao da se osveti – kaže pomenuti mještanin.

Ističe da je strašno da neko tako mlad ide s bombom da rješava privatne probleme.