Određen pritvor za troje uhapšenih: Krijumčarili cigarete bez akcize

Na prijedlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio pritvor trojica osumnjičenih za krijumčarenje cigareta bez akciza sa teritorije AP Kosovo i Metohija.

Milojko R. (45), Ljuban Z. (39) i Velibor T. (46) sumnjiče se da su izvršili krivična djela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pritvor im je određen da ne bi uticali na svjedoke, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Sumnja se da je Miljojko R. naručio i organizovao nelegalnu kupovinu, transport i skladištenje cigareta bez akciznih markica i bez dokumentacije o porijeklu robe, tako što je 30. septembra ove godine vozaču kamiona Veliboru T, usmeno naložio da cigarete sa teritorije AP KiM, preko Novog Pazara doveze do Borče u Beogradu, što je Velibor T. i učinio.

Ljuban Z. se sumnjiči da je kao direktor i vlasnik jednog privrednog društva za transport iz Rume, zaključio fiktivni ugovor o zakupu motornog vozila, čime je Radosavljeviću stavio na raspolaganje i korišćenje navedeni kamion, kako bi bio korišćen za nelegalni prevoz akciznih proizvoda, bez akciznih markica.

srpskainfo.com