Održan 26. tradicionalni Svetosavski turnir u Obudovcu

U Organizaciji Šahovskog kluba „Crvena zvijezda“ Obudovac u Domu kulture „Milan Jelić“ je održan 26. po redu tradicionalni turnir u šahu na kojem je učestvovalo 25 djece do 12 godina i 13 seniora iz Obudovca, Bijelјine i Dvorova.

U konkurenciji seniora novčana nagrada i prvo mjesto pripalo je Novaku Iličiću, (80 KM), Cvijetinu Zoranoviću (60 KM) i treće Trivi Tomaniću (40 KM) svi iz Obudovca.

Medalјu i pehar za prvo mjesto u konkurenciji omladinaca kadeta do 12 godina odnijela je Helena Gajić zlatna medalјa, drugo Petar Simić srebrna medalјa i treće Milenku Perkanoviću bronzana medalјa, svi iz Obudovca.

U konkurenciji kadeta medalјu za osvojeno prvo mjesto dobio je Dušan Joksimović zlatna, za drugo Dragica Simić srebrnu medalјu i treće mjesto Milojica Teodorović bronzanu medalјu, svi iz Obudovca.

Predsjednik obudovačkog Šahovskog kluba “Crvena zvijezda” Nedo Simić rekao je da su sinoć u Domu kulture “Milan Jelić” šahisti iz Obudovca, Bijelјine i Dvorova pokazali fer igru, te da su gostima podijelјene medalјe za šahiste do i od 12 godina.

Načelnik opštinske Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Slobodan Stojić rekao je da ova opština uvijek podržava mladost i da će tako nastaviti i u budućnosti.

Pokrovitelј manifestacije je opština Šamac.