Piksi nakon Kameruna: Kardinalne greške nedopustive na ovom nivou

Reprezentacija Srbije je u drugom kolu grupne faze Mundijala odigrala neriješeno 3:3 (2:1) protiv Kameruna. Prve utiske nakon meča saopštio je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

- Osjećamo frustraciju, jer imali smo 3:1 i dopustili smo im da dođu do 3:3. To je frustrirajuće. Mislim da smo reagovali odlično poslije njihovog gola, ekipa se potpuno podigla, uspjeli smo da napravimo nekoliko fenomenalnih šansi, pa dali tri gola, a onda visok izlazak naše odbrane je apsolutno zabranjen na ovom nivou.

To je amaterski, ne bi smjelo da se dešava i koštalo nas je pobjede. U svakom slučaju – idemo dalje. Mada ovo što sam video, ta statistika, posjed lopte, dominantnost, to ništa u ovom momentu ne znači. 

Frustriran sam zbog rezultata. Igrači su reagovali odlično, bilo je prelijepih akcija. Pogotovo je treći gol majstorstvo, poezija, ali na ovom nivou ne mogu da se prave kardinalne greške. Identične su bile i to je nevjerovatno. Šteta, jer smo imali fenomenalan dio igre, kontrolu utakmice i neshvatljive greške.

Dva centralna beka su tražila izmjene, Pavlović i Veljković. Bile su to prinudne izmjene i morali smo da reagujemo kako smo reagovali - prenosi MONDO.

srpskainfo.com