Predstavljeni učesnici muzičkog programa „Ritam Evrope“

Na najvećem dječijem i omladinskom muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“ Šamac će predstavljati učenici u duetu  Andrea Lazendić i Sergej Stefanović i plesački tim Tanja Đukić, Tijana Pejić, Suzana Popović i Maja Goranović učenice osnovne škole, a predstavljaće pobjedničku pjesmu Evrovizije iz Kraljevine Švedske.

Ovo je danas rečeno na sastanku načelnika opštine Šamac Đorđa Milićevića sa predstavnicima muzičkog programa „Ritam Evrope“ iz Srbije kojem su prisustvovali takmičari iz Šamca, koordinator  Nataša Marinković, načelnik za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite  Mišo Dervenić, direktor muzičkog programa „Ritam Evrope“ Igor Karadarević i  muzički direktor festivala „Ritma Evrope“ Miloš Marković.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istakao da je opština Šamac drugu godinu zaredom dio porodice „Ritma Evrope“ i siguran je da će predstavnici iz Šamca i ove godine predstaviti svoju opštinu na najbolji način, kao i prošle godine bez obzira koju zemlju predstavljaju.

„Posebno me raduje što je to Kraljevina Švedska i što je to još jedna prilika za opštinu Šamac da putem švedske ambasade u BiH uspostavi svaki vid komunikacije i saradnje koji je neophodan“, kaže Milićević dodajući da je siguran da  su i na ovaj način dali šansu u ovo teško vrijeme igri,  kulturi i pjesmi čime će najbolje prikazati mladost Šamca i takmičiti se sa svim ostalim zemljama koji su učesnici velikog međunarodnog festivala.

Direktor programa „Ritam Evrope“ Igor Karadarević kaže da je načelnik opštine Šamac od krucijalnog značaja prepoznao „Ritam Evrope“, te ga raduje da nastave i dalje saradnju.
„Na RTRS u septembru mjesecu ove godine ćemo imati drugi po redu televizijski prenos. Maksimalan broj gradova ćemo imati do sada. Drago nam je da smo zadržali djecu opštine Šamac i zajednički ćemo im podariti pravi zadatak koji djeca treba da imaju, a to je da pjevaju i igraju. Pratiće ih kolege sa Prve srpske televizije, RTV Crne Gore, Kiparska nacionalna televizija i druge. Cilj nam je da se djeci pruži ono što imaju djeca svih evropskih zemalja“, kaže Karadarević.
Muzički urednik festivala Miloš Marković ističe da su birali pažljivo pjesme prateći senzibilitet djece, ponašanje, ples, te nakon dužih konsultacija sa cijelom produkcijom dao prijedlog da Šamac predstavlja Kraljevinu Švedsku koja je pobjednička pjesma na Evroviziji.
On dodaje  da Šamac ima priliku  da ove godine pobijedi, a radiće se na scenskom nastupu i pripremama koje počinju naredne nedjelje.

Andrea Lazendić koja će pjevati u duetu sa Sergejom Stefanovićem ističe da joj je prošlogodišnje iskustvo bilo nezaboravno iako su osvojili peto mjesto, ali da ove godine očekuju još bolji uspjeh, nova prijateljstva i da je sretna što joj je opština Šamac pružila mogućnost da i ove godine učestvuje.
Podsjećamo, pobjednik ovog takmičenja će putovati u zemlju koju predstavlja.
Međunarodno muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ održava se već 14 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

nacelnik.net