RTRS i BNTV izrazili spremnost da organizuju duel kandidata

Radio-televizija Republike Srpske je 9. 8. 2022. godine uputila zvaničan dopis SNSD-u, PDP-u i DNS-u za gostovanje njihovih kandidata za predsjednika Republike Srpske uživo u emisiji 18. 8. 2022. godine, objavio je RTRS-

- PDP još nije odgovorio na poziv RTRS-a, ali je svojevrstan odgovor stigao sa BN TV koja je, dan nakon poziva RTRS-a, naprasno odlučila da organizuje TV duel između Milorada Dodika i Jelene Trivić. Uslijedila je ekspresna potvrda Trivićeve bijeljinskoj televiziji, dok Javni servis RTRS odgovor još nije dobio - navode sa javnog servisa.

Oglasila se i BN televizija. Ova TV poručuje da je - zbog šireg interesa javnosti uputila poziv predsjedničkim kandidatima Miloradu Dodiku (SNSD) i Jeleni Trivić (PDP) da učestvuju u TV duelu tokom ovog mjeseca, a prije početka izborne kampanje. -

- Na poziv je već odgovorila Jelena Trivić, navodeći da prihvata učešće u emisiji sa svojim protivkandidatom Miloradom Dodikom. Odgovor od Milorada Dodika očekujemo - zaključili su sa BN TV, te dodali da bi emisiju “uživo realizovali bilo koji dan tokom ovog mjeseca u udarnom terminu od 20:00 do 21:30 časova u studiju BN televizije u Bijeljini”.

Gorica Dodik: O čemu bi uopšte mogli da pričaju?

Na ovu situaciju je reagovala i Gorica Dodik.

– Kad smo već kod duela, o čemu bi uopšte mogao Milorad da priča sa kandidatkinjom?! Čovjek koji je na čelu Republike Srpske toliko godina, koji je ostvario velike rezultate u ovim nemogućim uslovima, u ovoj nemogućoj i u svemu podijeljenoj zemlji. Koji je prošao pola svijeta i sastajao se sa zvaničnicima koje mnogi mogu samo da sanjaju i predstavljao je sa ponosom ovu Republiku kao da je najveća na svijetu. On koji je toliko iskustva prošao u svom životu i u svojoj političkoj karijeri, stoički izdržao sve napade, ucjene, sva lijepa i ružna vremena, da spadne na to da sluša nekoga kome je glavni i jedini adut na izborima da govori “Dodik kriminalac”. Šta je ona uradila ili radila u životu da bi mogla da pokaže da je sposobna da vodi i MZ, a kamoli Republiku?! Ništa, uradila je jedno veliko NIŠTA, sem što neartikulisano treperi na pomen prezimena Dodik i time i te kako oda sav svoj unutrašnji nemir, ta žena nema ništa što bi je moglo definisati kao dostojnog sagovornika – poručila je Gorica Dodik na Tviteru.

banjaluka.net

Tagovi: