Šamac: U prve razrede planiran upis 120 učenika

Direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" u Šamcu Smilja Nišić rekla je danas Srni da su ove godine planirali upisati 120 učenika u pet odjeljenja prvog razreda, a upis će, najvjerovatnije, biti organizovan početkom juna kada bude Ministarstvo prosvjete i kultre Republike Srpske dalo odobrenje.
Ona je navela da će biti upisano po jedno odjeljenje gimnazije, ekonomskih tehničara, fizioterapeuta, farmaceutskih tehničara, kao i jedno odjeljenje mašinstva i obrade metala, koje će obuhvatati automehaničare, bravare i zavarivače.


Nišićeva je podsjetila da ove godine osnovne škole na ovom području završava 117 učenika koji će za upis biti obaviješteni putem veb-stranice, te društvenih mreža "Fejsbuk" i "Instagram", a obaviještene su i škole kojima je poslat dopis.

Nišićeva je napomenula da su maturanti završili sa nastavom, te da će maturski ispiti biti realizovani kada Ministarstvo objavi konkurs i detaljna uputstva, a naredne sedmice imaju sjednice nastavničkog vijeća i tada će se znati rezultati njihovog rada u protekloj godini.

Ona je podsjetila da su 23. marta počeli sa nastavom na daljinu prema preporuci Ministarstva prosvjete i kulture, da su se dobro organizovali i nastava teče u najboljem redu.

"Sa Savjetom učenika imamo odličnu komunikaciju koji nam svake sedmice šalju izvještaje i svoje sugestije o mogućnostima praćenja nastave tako da ukoliko se pojavi bilo kakav problem mi ga odmah rješavamo", navela je Nišićeva.