Šamački crno- bijeli spremni za nastavak takmičenja

Fudbalski klub “Borac” iz Šamca, koji je prošle godine obilježio 100-ti rođendan, nastavlja pripreme za nastavak takmičenja u Drugoj ligi RS. U toku je postavljanje reflektora na stadionu, a sve selekcije su dobile novu sportsku opremu.

Ovih dana u “Borcu” vrijedno rade. Osim pojačanja na terenu i nove strategije igre, radi se i na vizuelnom identitetu kluba i infrastrukturi stadiona- sve u cilju postizanja što boljih rezultata.

- ”Borac” i grad Šamac zaslužuju da osvojimo vrh tabele. Imali smo par pehova u prvom dijelu polusezone, nismo najbolje odigrali i to nam se obilo o glavu, ali mislim da bismo do kraja sezone trebali biti u prvih pet na tabeli - rekao je kapiten prvog tima Dušan Bijelić.

Predsjednik kluba Zoran Pupčević naglašava značaj ulaganja u infrastrukturu stadiona i novu sportsku opremu koja doprinosi prepoznatljivosti igrača.

- Reflektori će nam biti od velike koristi ljeti, jer ćemo moći da treniramo i tokom večeri. Projekat je koštao manje od 5.000 maraka, a urađen je u okviru opštinskog projekta LED rasvjete - rekao je Pupčević.

Pupčević je napomenuo da je klub, uz pomoć opštine Šamac i donatora, nabavio 80 trenerki za takmičarske selekcije u vrijednosti 5.000 maraka.

Opština Šamac sufinansira takmičenje kluba, kako “Borca” tako i drugih sportskih klubova s ovog područja.

- Ove godine je u budžetu planirano za sport ukupno 260.000 maraka, i to su uglavnom troškovi takmičenja za “Borac” i “Mladost” iz Donje Slatine. Osim toga, pomažemo još 10 fudbalskih klubova, ali i druge sportske organizacije, podsjećam da su najuspješniji odbojkaški klub “Crvena zvijezda” iz Obudovca i šahovski klub, koji se takmiči u premijer ligi BiH - rekao je Đorđe Milićević, načeknik opštine Šamac.

Fudbalski klub “Borac” okuplja 130 dječaka i mladića u šest selekcija, od kojih su četiri takmičarske. U susret nastavku takmičarske sezone koj počinje 8. marta, prvi tim vrijedno trenira, a odigrao je i nekoliko kontrolnih utakmica.

M. L.

Tagovi: