Smanjuje se broj noćenja potrebnih za turistički vaučer

​Vlada Republike Srpske kontinuirano prati uticaj štetnih posljedica pandemije virusa korona na privredu Republike Srpske i u stalnom je kontaktu sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca i udruženjem privrednika, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Vlada je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske da pripremi izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima i da ovu uredbu uputi na razmatranje i usvajanje Kompenzacionom fondu i Vladi Republike Srpske.

Izmjene uredbe odnosiće se na propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na turistički vaučer i to na način da:

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju  od tri noćenja zaredom.

Na ovaj način smanjuje se propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na dodjelu turističkog vaučera, jer je prema trenutno propisanim uslovima potrebno realizovati tri noćenja na destinaciji za jedan, odnosno četiri noćenja za dva vaučera.