Sportska oprema za šest fudbalskih klubova Opštinskog fudbalskog saveza Šamac

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Doboj Petar Jelić uručio je sportsku opremu predstavnicima šest klubova Opštinskog fudbalskog saveza Šamac, koji se takmiče u područnoj ligi Modriča-Šamac. Ukupna vrijednost donacije je 3.000 maraka.

Fudbalski klub “Crkvina” iz Crkvine dobio je šest fudbalskih lopti, što će im, kažu u klubu, biti dodatna pomoć na treninzima. Inače, ovaj klub je u proteklom periodu, uz pomoć opštine Šamac, uredio klupske prostorije, sve u cilju kvalitetne pripreme za prelazak u viši rang takmičenja.

Petar Jelić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Doboj, rekao je da je osnovna svrha saveza pomoć i podrška klubovima, kako u organizacionom tako i takmičarskom smislu i da u narednom peridu planira intenzivnije raditi na tome.

Prvo sam obavio razgovore sa svim načelnicima i gradonačelnicima opština i gradova čiji klubovi su u Područnom fudbalskom savezu Doboj i dogovorili smo jedan vid saradnje i pomoći, tako da je ovo samo nekakav nastavak naše kampanje pomoći klubovima u onom osnovnom dijelu, a to je funkcionisanje i takmičenje”, rekao je Jelić.

Jelić je napomenuo da će svih 59 klubova Područnog fudbalskog saveza Doboj dobiti pomoć u sportskoj opremi, te da je taj projekat vrijedan oko 30.000 KM.

Simo Varadinović, predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Šamac, rekao je da je šest klubova dobilo sportsku opremu pojedinačne vrijednosti 500 maraka, te da je svaki klub odlučio šta želi od četiri ponuđene opcije: tri fudbalske lopte A klase, šest fudbalskih lopti B klase, garnituru dresova ili mreže za golove.

Cilj akcije je da pomognemo našim klubovima, posebno u vrijeme pandemije virusa korona, kada ni privredni subjekti ne mogu da pomognu u onom kapacitetu koji je bio ranije i ova vrsta pomoći svakom klubu mnogo znači”, rekao je Varadinović i dodao da su opremu dobili fudbalski klubovi: “Crkvina” iz Crkvine, “Crvena zvijezda” iz Gajeva, “Budućnost” iz Gornje Slatine, “Mladost” iz Tišine, “Pelagićevo” iz Pelagićeva i “Bratstvo” iz Donje Dubice.

Varadinović je najavio da će, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, do kraja septembra sličnu donaciju u sportskoj opremi dobiti i fudbalski klubovi: “Borac” iz Šamca, “Crvena zvijezda” iz Obudovca, “Hajduk” iz Batkuše, “Mladost” iz Donje Slatine i ženski fudbalski klub “Borac” iz Šamca.

M. L.

Tagovi: