Višković: Narednih dana pojačane kontrole privatnih žurki

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Bijeljini da institucije rade sve da stave pod kontrolu epidemiološku situaciju i da je dao nalog nadležnim institucijama da aktivnije rade na pitanju privatnih žurki jer se zbog njih pojavljuje sve više klastera.

On je rekao da nije zadovoljan epidemiološkom situacijom, ali da bi ona bila stavljena pod kontrolu u tome treba da učestvuju svi u društvu, prenose agencije.

Višković je rekao da je dao nalog nadležnima da aktivnije rade na tom pitanju jer se pojavljuje sve više novih klastera koji dolaze sa privatnih žurki.

"Nažalost, prema nekim informacijama, imamo slučajeve da ljudi na privatnim imanjima organizuju druženja, pod izgovorom da je to privatna imovina i da se ne može kontrolisati", naveo je Višković u izjavi novinarima.

Višković je istakao da je jedini način da epidemiološka situacija bude bolja - što više odgovornosti svakog pojedinca, poštovanje mjera socijalne distance, nošenje maski, higijena, jer se samo tako može zaštititi zdravlje pojedinca, porodice i šire zajednice.