Završen Kup RS u gađanju letećih meta (FOTO)

Miladin Stjepanović, član Lovačkog udruženja 'Podrinje' iz Janje, najbolji je strijelac u pojedinačnoj konkurenciji, a strijelci Lovačkog udruženja 'Srndać' iz Stanara u ekipnoj konkurenciji na 19. Kupu u gađanju letećih meta, održanom u Poveliču kod Srpca.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić podijelio je medalje, pehare, priznanja i prigodne nagrede, i Mladenu Miloševiću, članu LU 'Semberija' iz Bijeljine za drugo, i Stefanu Škoriću, iz LU 'Srndać' iz Stanara za treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Ekipa iz Dervente

Članovi ekipe LU 'Motajica' ponijeli su u Derventu pehar i srebrne medalje, a mlada ekipa 'Semberije' iz Bijeljine okitila se bronzanim medaljama.

Miladin Stjepanović kaže da će Srbac pamtiti po uspjehu, dobrom druženju i lijepim uspomenama.

Šampion Miladin Stanić

„Posrećilo mi se da sam bio najbolji. Konkurencija je bila zaista žestoka, sve su to bili dobri, mladi strijelci. Učio sam i trenirao i nakon nekoliko drugih i trećih mjesta konačno sam i šampion. Čestitam mojim kolegama i organizatorima na odličnom takmičenju i organizaciji“, rekao je  Stjepanović.

„SRNA“ ODLIČAN RAD KRUNISALA BESPRIJEKORNOM ORGANIZACIJOM KUPA

Goran Savanović, neumorni predsjednik Lovačkog udruženja 'Srna' iz Srpca, kaže da su pripreme za ovo takmičenje trajale dvadesetak dana. Zahvalan je na velikoj podršci Lovačkom savezu Republike Srpske, upravi udruženja, načelniku opštine Mlađanu Dragosavljeviću i svojim kolegama lovcima.

Domaćin takmičenja Goran Savanović

„Konačno smo odahnuli, jer je sve proteklo bez i jednog problema. Dobili smo ovo strelište, koje će ubuduće služiti ne samo našim lovcima, već i kolegama iz regije. Učesnici su priznali da je ovo jedno od najboljih strelišta u Republici Srpskoj. Ovo je mjesto gdje će se okupljati naši mladi lovci, gdje ćemo se družiti i takmičiti, odstrel divljači nam nije u prvom planu“, rekao je Savanović.

PREDSJEDNIK LOVAČKOG SAVEZA RS SAVO MINIĆ NAJAVIO NOVE AKCIJE

Vidno raspoložen bio je i prvi čovjek Lovačkog saveza Republike Savo Minić. Predsjednik Minić rekao je da članovi LU 'Srna' iz Srpca mogu biti primjer ostalim udruženjima.

„Uprkos problemima sa korona virusom, Lovački savez Republike Srpske ispunjava sve svoje obaveze zacrtane u kalendaru. Lovci su od velike podrške i poljoprivrednicima jer kontrolišu divljač i odvraćaju ih od poljoprivrednih parcela. Ponosan sam na Savez koji je, sa 23 hiljade članova, sigurno najbolja nevladina organizacija u Republici Srpskoj“, rekao je Savo Minić, najavivši nove akcije među kojima i omasovljenje lovačkog članstva, koje će do kraja godine premašiti brojku od 24 hiljade.

RAZGOVARALO SE O LOVNOM TURIZMU

Sa svojim lovačkim potencijalima kao što su planina Motajica, rijeke Vrbas i Sava, Bardača, Vlakničko polje, nepregledne parcele u Sitnešima i Lijevče polju, Srbac ima neslućene mogućnosti u lovnom turizmu. Primijetio je to i Dragiša Simić iz Bijeljine, koji se upravo bavi organizacijom lovnog turizma.

Dragiša Simić, foto Boško Grgić, MojSrbac.info

Dragiša Simić

„U narednom periodu ovdje ćemo organizovati komercijalna druženja i lov. Ovdje ima dosta razne divljači, blizu je Banja Luka, Evropska unija.Ovo je idealno mjesto za organizovanje komercijalnog lova za lovce iz Evrope“, rekao je Simić.

I načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da opština na čijem je čelu ima neslućene turističke potencijale.

Zahvalnica uručena načelniku Srpca Mlađanu Dragosavljeviću

„Zadovoljni smo što smo bili domaćini ovakvom takmičenju. Nismo slučajno dobili ovu organizaciju, to je zasluga dobrog rada našeg Lovačkog udruženja 'Srna'. Naši potencijali za lovni turizam su prepoznati, postoji odlučnost da se oni i iskoriste. Lokalna zajednica će podržati svaku akciju, kao što smo podržali i ovo prelijepo takmičenje“, rekao je Dragosavljević.

Šampioni iz Stanara

Na druženju lovaca iz devet gradova razmijenjena su i iskustva, dogovrena nova druženja i susreti, a sve je podržao i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić, rekavši na kraju da su lovci dobri i pouzdani ljudi, odlični saradnici i prijatelji, što su pokazali i u dva dana takmičenja i druženja u Srpcu, mjestu koje je podebljanim slovima upisano na lovnoj mapi Republike Srpske.

Boško GRGIĆ

Tagovi: