Zimska služba u Šamcu spremno dočekala prvi snijeg

Rad zimske službe organizovan je 15. novembra prošle godine, a prvi snijeg u Šamcu zabijelio je 11. januara. Ulice i putevi koje čiste komunalci su prohodni, a nabavljene su i dovoljne količine soli i abrazivnog materijala.

Prvi snijeg u Šamcu nije prouzrokovao nikakve probleme niti zastoje u saobraćaju, zimska služba na terenu je od formiranja sniježnog pokrivača. Direktor komunalnog preduzeća “Slobodna zona” Lazar Đekić kaže da je preduzeće potpuno opremljeno za obavljanje poslova čišćenja puteva, ulica i trotoara, te da do sada nije bilo nikakvih problema.

Mi posjedujemo dva traktora sa prednjim ralicama i posipačima, takođe i dva motorna elevatora koja služe za čišćenje trotoara. Od posipnog materijala mi u ovom momentu imamo osam tona soli i oko dvadeset kubnih metara kamenog agregata, koji se koristi za posipanje puteva po potrebi, ukoliko bude poledice”, rekao je Đekić.

KP “Slobodna zona” prošle godine je, uz podršku Fonda za zaštitu životne sredine i opštine Šamac, dopunila vozni park, te nabavila nedostajuću opremu. Đekić je rekao da i u uslovima većeg angažovanja radnika i mehanizacije na čišćenju puteva, ulica i trotoara, neće biti odstupanja od sedmičnog rasporeda odvoza komunalnog otpada, izuzev u dane praznika, o čemu su građani već bili informisani.

Građani zadovoljni radom zimske službe, u anketi su nam rekli da im prvi snijeg nije prouzrokovao probleme.

Pao je prvi snijeg, neka je i pao, vrijeme mu je. Komunalci rade svoj posao, čiste snijeg i svi putevi su prohodni”, rekla je jedna starija Šamčanka.

Čišćenje gradskih ulica odvija se prema prioritetima koje je utvrdio opštinski štab Civilne zaštite, dok su u selima za čišćenje zaduženi povjerenici mjesnih zajednica, kojima je obezbijeđeno gorivo i dodatna oprema. U slučaju potrebe, biće angažovana i mehanizacija vodoprivrednog preduzeća “Ušće Bosne”.

M. L.