Poslanici jedu i piju bez fiskalnih računa, a raspravljaju o fiskalnim kasama

Narodna skupština Republike Srpske raspravljala je juče o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama. Tako su poslanici raspravljali o tome ko izdaje fiskalne račune, na koji način Poreska uprava Republike Srpske radi svoj posao, koga kažnjava a koga ne, ko mora da poštuje sve zakone a čije firme ne izdaju nikakve račune i Poreskoj upravi duguju milionske iznose po osnovu poreza.

Istovremeno, narodni poslanici svakodnevno, mnogi čak i u vrijeme rasprave o fiskalnim kasama, sjede, piju i jedu u službenom restoranu Narodne skupštine Republike Srpske nekoliko metara od sale u kojoj je raspravljano o izdavanju fiskalnih računa. Taj restoran gostima ne izdaje nikakve račune, piše Gerila.

Da bi apsurd bio veći narodni poslanici vole da jedu i piju u skupštinskom restoranu jer su cijene takve da su jela i pića mnogo jeftinija nego u ostalim restoranima i kafićima u Banjaluci. Niko od narodnih poslanika nikada do sada nije postavio pitanje zašto skupštinski restoran koji je inače u nadležnosti ministarstva trgovine i turizma odnosno Ugostiteljskog servisa ovog ministarstva ne izdaje fiskalne račune.

- Da imamo mrvu časti prvo bi trebalo zatvoriti restoran u Narodnoj skupštini i da mi svi ovdje ostanemo bez ručka - rekao je u skupštinskoj raspravi, nakon što ga je Gerila pitala da prokomentariše slučaj fiskalnih računa u restoranu skupštine, poslanik Nebojša Vukanović.

 

Tagovi: