Za ljepši Šamac: Tradicionalna akcija uređenja grada 28. marta

Tradicionalna akcija uređenja grada pod nazivom “Za ljepši Šamac” u kojoj učestvuju osnovci i srednjoškolci, zaposleni u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima, biće održana 28. marta.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić pozvala je sve građane da se pridruže.

Mihaljčićeva je navela da su u toku radovi na osvjetljenju Vidovdanskog parka i da u narednih 15 dana slijedi sadnja novog drvoreda u dijelu Ulice Dostija Obradovića.

– Radove većim dijelom finansira Opštinska uprava Šamac, a dijelom i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Planirano je da radovi budu završeni do kraja marta – rekla je Mihaljčićeva.

Početkom aprila počinju i radovi na uređenju fasada na zgradama, a Mihaljčićeva kaže da se tokom javnog poziva prijavilo zainteresovanih 12 subjekata.

Ona je navela i da je započeto kompletno infrastrukturno uređenje u Njegoševoj ulici gdje je u toku izgradnja tržnog centra i jedne benzinske pumpe, u okviru koje će investitori uložiti sredstva u izgradnju pješačke i biciklističke staze i komunalnom uređenju zelenih površina.

Tagovi: