Sutra pretežno oblačno, poslije podne razvedravanje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno, mjestimično sa kišom, a na višim planinama povremeno sa snijegom.

Tokom jutra i dijelom prijepodneva oblačno sa kišom mjestimično, a na planinama povremeno snijeg, dok će u Hercegovini biti suvo uz umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana i poslije podne nastupiće smanjenje oblačnosti, prestanak padavina i sunčani intervali. U Hercegovini će biti pretežno sunčano.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus jedan do pet, na jugu od pet do 10 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od šest do 12, te na jugu od 14 do 19 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Ivan sedlo nula, Mrakovica i Bjelašnica jedan, Krupa na Uni, Šipovo, Drinić, Mrkonjić Grad i Ribnik dva, Sarajevo, Han Pijesak, Kalinovik i Bihać, tri, Nevesinje, Novi Grad, Sokolac, Bugojno, Drvar, Jajce i Sanski Most četiri, Banjaluka, Prijedor, Tuzla, Livno, Zenica šest, Čemerno, Srbac i Gradačac sedam, Doboj, Zvornik i Mostar osam, Bijeljina, Brčko, Gacko, Srebrenica i Široki Brijeg devet stepeni Celzijusovih.

U Foči je danas u 13.00 časova izmjereno 11 stepeni Celzijusovih, Stocu 12, Bileći, Grudama i Neumu 14, Višegradu i Trebinju 15, a u Rudom 16 stepeni Celzijusovih.