Djeca poručuju: Čuvajmo vodu svaki dan

Uoči Svjetskog dana voda, kompanija Vitinka organizovala je edukativne radionice na temu zaštite voda za mališane u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine. Programom su obuhvaćeni najmlađi učenici koji kroz igru i zabavu, uče i ponavljaju koliko nam je voda važna i kako je trebamo čuvati i štediti.
Na ovu temu, Vitinka već godinama unazad preduzima brojne akcije sa naglaskom da svaki dan treba da brinemo o vodi, a 22. mart, Svjetski dan voda, je samo simboličan datum kada sumiramo šta smo konkretno uradili u vezi sa zaštitom voda.

- Voda je nesumnjivo najvažniji i najvedniji resurs, ipak to često zaboravimo. Bitno je da tokom cijele godine radimo nešto po pitanju podizanja ekološke svijesti. Ključne su aktivnosti koje radimo sa djecom jer briga o vodi i prirodi uopšte, počinje od malih nogu - poručuju iz Vitinke.

Iz Vivia vodenih radionica nastali su sjajni dječiji crteži koji su prerasli u novu Vitinkinu kampanju pod sloganom “Čuvajmo vodu za našu djecu”. Klinci crtežima poručuju da pazimo i štedimo vodu jer je voda zdrava i jer nam voda treba. Jednostavno, iskreno i istinito, zar ne?