Održano književno veče posvećen Danu opštine

Književni klub "Savovanje" organizovao je književno veče na kojem su čitani stihovi pjesnika iz Frankfurta, Rogatice, Pelagićeva, Donjeg Žabara, Dervente, Modriče, Doboja, Brčkog, koji sarađuju sa ovim klubom.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Slobodan Stojić ističe da je opština Šamac uvijek podržavala ovaj klub, te će nastaviti tako i u narednom periodu u skladu sa svojim mogućnostima, navode u Opštini.

Član Književnog kluba "Savovanje" Milovan Dujković rekao je da ovaj klub svake godine književno veče posvećuje Danu opštine Šamac.
"Ove godine smo odabrali da nam glavni sadržaj iznesu poznati pjesnici Milad Obrenović iz Rogatice i Zorka Čordašević iz Frankfurta, porijeklom iz Semberije", rekao je Dujković i dodao da su angažovali učenike da recituju njihove pjesme.

Pjesnik Zorka Čordašević rekla je da večeras u Šamcu promoviše dvije knjige "Staze predaka" i "Haika", koja je izvorno napisana na njemačkom, a prevedena je na srpski jezik.
"Napisala sam 10 knjiga, a večeras promovišem dvije. U narednom periodu nastavljam sa pisanjem i izdavanjem knjiga, a svoje mjesto u njima naći će i naš dragi Šamac", rekla je Čordaševićeva.

Tagovi: