Mladić iz BiH mora na psihijatrijsko liječenje, izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću

Sedam mjeseci od divljanja po Zagrebačkoj ulici te Aleji Bologna, kada je izazvao nekoliko sudara pritom povrijedivši tri osobe, na Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu 26-godišnjem vozaču izrečeno je šest mjeseci psihijatrijskog liječenja.

Mladiću koji je nesreću skrivio u stanju šizofrenije i s THC-om u krvi i urinu mjera prisilnog smještaja produžiće se koliko bude potrebno, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, biće deportovan u BiH u neku psihijatrijsku ustanovu, piše "Jutarnji.hr".

Nesreću je prouzrokovao u opel astri koju je unajmio u rent-a-caru uz obrazloženje da ide na "godišnji u Hrvatsku i Grčku".

- Nisam došao u Zagreb skriviti nesreću. Do nje nije trebalo doći, ali mi se od konzumiranja marihuane pričinjavalo. Tu noć sam popušio joint, dva, tri. U Velikoj Gorici sam prvo posjetio prijateljicu. Na kraju me policija otjerala da napustim RH u roku od dva sata. Krenuo sam za Sarajevo, završio u Sloveniji pa sam se vraćao kroz Zagreb. Sjećam se kaosa na cesti i prevrtanja. Izbjegao sam jedan auto, ali drugi nisam. Nakon sudara auto se zapušio, a ja sam se uplašio, izašao i otrčao prema pruzi. Bio sam na krivom mjestu u krivo vrijeme. Na ulicama se nisam snašao, a dobar sam vozač - rekao je tokom suđenja.

U nesreći je najteže povrijeđen 54-godišnji Dubravko H. s kojim se sudario pri brzini od 112 kilometara na sat. Još uvijek je u bilnici, stoodstotni je invalid i hrani se na sondu.