Mladić izgubio bitku sa opakom bolešću, njegova posljednja želja tjera suze na oči

Na izmaku snage, kad više nije mogao da govori, podigao je ruku i mrdnuo prstima, pokazujući pare. Zagrlila sam ga.
– Znam, rekao si hiljadu puta. Daćemo novac bolesnoj deci, ne brini – šapnula sam mu, a on je onda spustio ruku.

Znali smo da je kraj. A on je čak i tada mislio samo kako da pomogne drugima.

Ovako Tijana Miljković (25) iz Leskovca opisuje posljednje trenutke sa dečkom Milanom Miloševićem (28) koji je izgubio bitku sa bolešću, ali ostavio oko 9.000 evra bude donirano bolesnoj djeci.

Zahvaljujući Milanu, šansu za život dobili su mali Sergej iz Vranja koji se bori sa tumorom na mozgu i srcu, kao i jednogodišnja Maja Cvetković iz Kmetovca kod Gnjilana, koja boluje od spinalne atrofije mišića.

Tijana i Milan su dugo bili zajedno. Planirali su brak i djecu, ali je iznenadna bolest te planove zauvijek ugasila.

– Nikada nije pio ni pušio, nijedan porok nije imao, a bavio se do prije godinu dana sportom, borilačkim vještinama i redovno posjećivao teretane. Kod ljekara je otišao prvi put maja prošle godine, na urološki pregled zbog peckanja u donjem dijelu stomaka. Nije bilo uroloških problema, ali urolog je otkrio bolesnu jetru i tako se krenulo na skenere i na sve moguće preglede, da bi nam 18. maja saopštili da je bolest metastazirala – ispričala je Tijana za Telegraf kada je još postojala nada za Milanovo izliječenje u Turskoj.

Međutim, on je sve više gubio snagu. Bolest je uzimala maha dok ga nije potpuno vezala za krevet. Čak i tada, Milan je tješio sve oko sebe.

– I kada smo saznali za bolest, on je nas tješio. Govorio je da je mlad i da će to brzo prebroditi. Sve vrijeme je vjerovao. Međutim, bolest se širila. Bolovi su postajali sve jači. Preda mnom to nije mogao da krije, jer smo živjeli zajedno, ali se trudio da pred drugima nikada ne pokaže kako pati. Bio je rijetko divna i nesebična osoba – priča Tijana, a onda zastaje da zaustavi suze koje kreću čim spomene njegovo ime.

Posljednja dva dana, kaže, više nije bio svjestan. Tijana je i tad spavala pored njega.

– Sve vrijeme sam spavala pored njega. Bio je hrabar, bio je divan. Moj Milan… – kaže na kraju Tijana, ne znajući koliko je i sama hrabra što je voljela iskreno, svim srcem, i što je uz svog Milana ostala do kraja.

Tagovi: