Šamački Borac ugostio veterane Zvezde

Fudbalski klub Borac iz Šamca bio je domaćin beogradskoj Crvenoj zvezdi u utakmici veterana organizovanoj povodom 100 godina postojanja ovog šamačkog kluba.

Cijeli mjesec jun u znaku je velikog jubileja ovog kluba, a jedan od najatraktivnijih događaja bila je i ova utakmica koja je odigrana sinoć na stadionu Borca.

Član veterana Borca Simo Jovanović uručio je prijateljima iz Beograda prigodne poklone, dok je predsjednik šamačkog kluba Blagoje Simić Stanislavu Karasiju predao grb Borca rađen u drvetu.

Ljubitelji najpopularnijeg sporta u ovom dijelu Republike Srpske prisjetili su se majstorija Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Boška Đurovskog, Zdravka Borovnice...

Poznati asovi jugoslovenskog fudbala došli su u Šamac gdje je prve fudbalske korake načinio Srebrenko Repčić, ali i Partizanov Ilija Katić.

Karasi je istakao da je malo klubova koji se mogu pohvaliti tolikim trajanjem kao Borac.

- Učiti mlade sve ove godine da vole ono što je prije njih stvarano je za svaku pohvalu. Ovde sam dolazio kao trener `Borca` iz Banjaluke i sada mi je bilo zadovoljstvo kada sam vidio nove klupske prostorije i svlačionice, - rekao je Karasi i čestitao Borcu za jubilej i sve što je do sada ostvario.

Boško Đurovski, koji je često nagrađivan aplauzima u Šamcu, rekao je da uvijek rado dolazi u Republiku Srpsku u kojoj su, kako kaže, njegova braća i navijači.

- Sa ponosom se sećam igračkih dana sa Srebrenkom Repčićem koji je iz Šamca. Reč je o velikom fudbaleru i izvanrednom čoveku. Uvek se osećam uzvišeno kada sam u Republici Srpskoj, - poručio je Đurovski.

U Šamcu je sa Crvenom zvezdom bio i Zdravko Borovnica, koji je rekao da je bio izričito srećan što je, kada je došao u Šamac, vidio svoju fotografiju, kao i fotografiju Milana Jovina, Srebrenka Repčića, te pokojnih Staje Nikolića i Srboljuba Stamenkovića.

- Gostujemo svuda po Evropi, ali Srpska je nešto posebno. Ljudi su dobri, prijatni i mnogo vole Zvezdu. Svaki put sa nestrpljenjem čekamo novi dolazak, jer nas ovde dočekaju kao rod rođeni, - kaže Borovnica.

Zoran Pupčević je rekorder po broju zvaničnih nastupa u redovima Borca, a punih 17 godina nosio je crno-bijeli dres.

- Ovo je za mene nešto veliko - kruna moje karijere i zbog toga hvala i`Borcu i Zvezdi. Nadam se da se u Šamcu stvaraju neki novi Katići i Repčići, - rekao je Pupčević.

Sedamdesetpetogodišnji fudbalski radnik Veselin Ivković, trener Borca, pedagog i prijatelj, došao je u Šamac iz Beograda da bude uz ovaj klub u danima slavlja.

- Srećan sam zbog mnogih generacija sa kojim sam igrao ili sam ih vodio. Ovi prostori imaju talente, - rekao je Ivković, pišu Agencije.

Ivković je poručio da bi volio da doživi da Borac pokrene svoju školu, neku vrstu fudbalske akademije, koja će biti fabrika mladih igrača, jer se na taj način stvaraju veliki fudbaleri.

Tagovi: