Uskoro obnova škole u Obudovcu, Srbija donirala 50.000 evra

Vlada Republike Srbije, u sklopu podrške kapitalnim projektima, odbrila je 50.000 evra opštini Šamac, a ta sredstva će biti utrošena za rekonstrukciju Osnovne škole „Obudovac“ u Obudovcu.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da će narednih dana uraditi projekat adaptacije unutrašnjosti škole i na osnovu procjene za navedeni iznos u toku mjeseca jula očekuju da raspišu tender za izbor izvođača radova.

- Na šamačkom području imamo četiri osnovne škole, u Šamcu, Crkvini, Gornjoj Slatini i Obudovcu. Osnovne škole u Gornjoj Slatini i Obudovcu nisu sanirane u skorije vrijeme. Imajući to u vidu  prepoznat je značaj rekostrukcije škole u Obudovcu i ovaj iznos od 50.000 eura  biće iskorišten tokon narednih mjeseci - kaže Milićević.

Vlada Srbije odobrila je 9,3 miliona evra Republici Srpskoj kao jednokratnu pomoć radi realizacije započetih projekata u okviru mehanizma saradnje na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srpske i Srbije.

Donacije su usmjerene za realizaciju kapitalnih projekata najvećim dijelom u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.