Dan nakon teške saobraćajne nesreće košarkaš u teškom stanju, saputnik u komi

Ognjen Kuzmić, košarkaški reprezentativac Srbije i povratnik u KK Crvena zvezda, i dalje je u šok sobi Urgentnog centra u Beogradu, a 24 sata poslije teške saobraćajne nesreće u Republici Srpskoj prvi znaci su ohrabrujući.
Njegov klub je u saopštenju za javnost, naslovljenom riječima “Velika borba Ognjena Kuzmića” naveo da je zdravstveno stanje centra “stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno”.

– O košarkašu Crvene zvezde koji je i dalje u indukovanoj komi, od prijema u nedjelju brine izuzetan ljekarski tim u Urgentnom centru, i KK Crvena zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedjelju u bolnicu u teškom stanju.

U ponedeljak u ranim jutarnjim časovima Ognjen Kuzmić je ponovo detaljno pregledan od strane ljekarskog tima, urađen mu je skener glave i rendgen pluća, koji su pokazali da nakon 24 časa nema dodatnih komplikacija u povredama glave, kao i da mu se postepeno vraća plućna funkcija – navode crveno-bijeli.
Kuzmić je, podsjetimo, doživio teške povrede u sudaru dva automobila, vatrogasci su ga pet minuta izvlačili iz prevrnutog, prilično oštećenog vozila, a zbog ozbiljnosti stanja u kome se našao, Helikopterski servis Republike Srpske prevezao ga je u Beograd.

Pacijent čiji su inicijali B.I. (29) iz Bijeljine i dalje se nalazi u komatoznom stanju i na aparatima za mehaničku ventilaciju, saopšteno je danas iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.
Pacijent ostaje na bolničkom liječenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

Ova osoba je povrijeđena juče oko pet časova u saobraćajnoj nesreći kod Banjaluke kada je teško povrijeđen i srpski košarkaški reprezentativac Ognjen Kuzmić.
Dvojica mladića teško su povrijeđena u sudaru “poršea” i BMW na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, u mjestu Ramići, dok su dva muškarca zadobila lakše povrede.

Teško su povrijeđeni srpski košarkaški reprezentativac Ognjen Kuzmić i B.I. iz Bijeljine, koji su bili u “poršeu”, a lakše muškarci iz Prijedora čiji su inicijali M.M. (32) i D.J. (30) koji su bili u drugom automobilu.

Blic

Tagovi: