Analiza skeleta iz šume kod Banjaluke: Vjerovatno riječ o nestaloj starici

Pregledom kostiju pronađenih u šumi u banjalučkom naselju Dragočaj utvrđeno je da su ljudskog porijekla, te da se najvjerovatnije radi o starijoj ženskoj osobi, a ne isključuje se ni mogućnost da je riječ o starici koja je nestala prije nekoliko godina.

To je za "Nezavisne" potvrdio dobro obaviješten izvor, koji dodaje da nema dileme o tome da je riječ o ljudskim kostima, ali da, kada se govori o identitetu, posla ima još.

- Postoje indicije da bi to mogla biti jedna starica koja je nestala prije nekoliko godina, ali je to još u fazi pretpostavki. Naime, potrebno je da se uzmu DNK uzorci s pronađenih skeletnih ostataka i mogućih bliskih srodnika, a potom da se oni uporede - ističe izvor "Nezavisnih".

Kako dodaje naš sagovornik, dobro je to što se sve ove analize mogu uraditi u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka rekli su nam da je postupajući tužilac naložio Zavodu za sudsku medicinu RS da izvrši forenzičko-antropološku analizu skeletnih ostataka koji su u Dragočaju pronađeni u nedjelju.

Iz Policijske uprave Banjaluka rečeno je da su, na mjestu gdje su pronađeni skeletni ostaci, izvršili uviđaj te da je u toku rad na identifikaciji.

Podsjetimo, u šumi, blizu svog doma, skelet je pronašao mještanin, što ga je, kako je ispričao, toliko šokiralo da je jedva došao kući.

a skelet je naišao nakon što je blizu kuće pronašao nekoliko gljiva, a onda je odlučio da ide i u šumu, jer ih tamo ima više. U šumi je prvo uočio ljudsku lobanju, koja je bila prekrivena suvim lišćem.

Vezana vijest: