Promovisana knjiga o Zoranu Đinđiću

U Centru za kulturu u Šamcu predstavljena je knjiga “Đinđić”, o kojoj su govorili jedan od autora Branislav Lečić i direktor izdavačke kuće “Vukotić medija” Manojlo Vukotić.

Lečić je sinoć na promociji rekao da se ova knjiga, koja je izdata 15 godina poslije smrti tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, simbolično sastoji od tekstova 15 autora koji govore o Đinđiću.

On je naveo da se u ovoj knjizi može jasno vidjeti šta je od ideje Zorana Đinđića poslije 15 godina uspjelo, šta je sprovedeno i šta je bilo inspiracija političkim faktorima, bez obzira da li je riječ o Srbiji, BiH, Republici Srpskoj, Hrvatskoj.

– Njegove ideje su univerzalne i svako ko ih pažljivo čita vidi da on zna rešenje upravo za taj tranzicioni period – rekao je Lečić.

On je dodao da Srbija proživljava težak put u afirmaciji sistema vrijednosti, a koji je Đinđić “ustoličio i pokazao smer kuda treba da ide”.

Novinar i autor Manojlo Vukotić ističe da su u knjizi sabrani tekstovi znamenitih autora, jedne elitne intelektualne garniture.

– Knjigom smo uspjeli da osvetlimo vizije, njegove ideje, maštu, ono što je planirao više nego ono što je ostvario jer je bio kratak period da ono što je zamislio može da ostvari – rekao je Vukotić.

On je dodao da je ovo druga promocija, poslije Beograda, te da je srećan da se to dešava u gradu u kome su rođeni Đinđić i njegova majka.

Tekstove za knjigu “Đinđić” napisali su: Duško Kovačević, LJuba Simović, Latinka Perović, Vida Ognjenović, Vesna Pešić, Goran Marković, Zoran Živković, Branislav Lečić, Gordana Matković, Božo Prelević, Zoran Stojiljković, Vesna Mališić, Dragan Velikić, Dobrica Ćosić, Manojlo Vukotić.

Promocija je održana pod pokroviteljstvom opštine Šamac, u organizaciji Foruma za demokratiju.

Agencije