Pelagićevo: Sutra počinje Međunarodni fudbalski turnir

Škola fudbala “Evrogol” iz Pelagićeva organizator je 6. Međunarodnog fudbalskog turnira “Buls kup 2018” na kojem će učestvovati dječaci dobi 10 do 12 godina u dvije uzrasne kategorije i pokušaće da se plasiraju na turnir “Čempions trofi”.

Turnir će se održati od sutra do nedjelje, 13. maja, u Pelagićevu i Krepšiću, a nastupiće evropske ekipe poput “Liverpula”, “Juventusa”, “Mančester sitija”, “Šalke 04”, “Atletiko Madrida”, “Benfike” i drugi.

"Ova sportska manifestacija oboriće sve dosadašnje rekorde i sami smo iznenađeni interesovanjem ekipa. Imamo prijavljene ekipe iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, te veliki broj renomiranih klubova i škola fudbala, koji će se boriti za vrijedne nagrade", rekao je predsjednik Škole fudbala “Evrogol” Nikola Šarkanović.

Šarkanović je naveo da želi da sve ekipa ponesu lijepe utiske sa turnira, jer će biti veliki broj ekipa, a ovom prilikom prezentovaće se i turistički potencijali grada.

Sportski direktor “Evrogola” Vojo Sajlović kaže da je turnir prerastao lokalni karakter i ove godine će, osim u Pelagićevu i Krepšiću, biti održan i u Brčkom.

"Turnir je ujedno kvalifikacioni za plasman na turnir `Čempions trofi` koji će biti održan u Sarajevu i Beču, tako da je već sada privukao veliki broj kvalitetnih ekipa. Prijavljene su 64 ekipe, odnosno po 32 u obje kategorije iz devet država", rekao je Sajlović.

Ovaj projekat je podržala austrijska ambasada u BiH, UEFA i FARE, a za kraj godine, planiran je sportski dan u Banjaluci, gdje će biti predstavljeni rezultati projekta.

(Agencije)