Heorina dana: Ja sam svoj maturski stajling donirala

Nikolina Subić je maturant Poljoprivredne i medicinske škole, smjer frizer u Brčkom. Sa prosjekom 5.0 ova odlična učenica našla se i na brojnim takmičenjima – ali je grad osvojila svojom humanošću.

Novac kojim je trebalo da kupi haljinu, plati šminku i cipele, poklonila je u humanitarne svrhe, pa se na maturskoj zabavi pojavila u običnoj crvenoj majici, ali sa najljepšim natpisom.

“Na ovu ideju došla sam kad sam vidjela koliko ljudi pati, i voljela bih da mogu pomoći i više. Za oca Teodora Lakića odlučila sam se jer je novac prvobitno bio namijenjen samom Teodoru, koji je nažalost preminuo. Bez obzira na ovu tragediju, nisam odustala od želje da novac ode u tu kuću, nekome kome je stvarno potreban”, navodi Nikolina, piše “Nula049“.

Ona je rekla da nije htjela dati novac “na neku haljinu u kojoj će samo prošetati”.

“Ovako sam pomogla nekome kome će to možda značiti. Jako sam ponosna na sebe, uspjela sam da uradim sve onako kako sam planirala”, dodaje ova mlada djevojka.

Nikolini ovo nije prvo humano djelo – sa kolegama i koleginicama već je učestvovala u akciji pomoći udruženju “Beba više”, a ne sumnjamo da će i u budućnosti nastaviti da se pomaže onima kojima je to najpotrebnije.