Novosti iz dječijeg obdaništa "Radost"

Direktor Vrtića „Radost“ u Šamcu Marijana Dujković rekla je da vlada velika zainteresovanost za prijem u ovu ustanovu i na čekanju je oko 30 djece, uglavnom jasličkog uzrasta.

Dujkovićeva je navela da je kapacitet vrtića 84 djece, a trenutno imaju 90, zbog čega je od osnivača, opštine Šamac, zatraženo proširenje kapaciteta za 20 odsto u skladu sa zakonom.

"Djeca su raspoređena u četiri vaspitne grupe - jasličku, mlađu, srednju i stariju sa kojima rade po dva vaspitača. Svake godine u junu raspisujemo konkurs za prijem nove djece, ali ove godine najvjerovatnije nećemo imati potrebu jer ćemo primiti svu djecu što čekaju“, istakla je Dujkovićeva.

Ona je napomenula da cijena boravka u vrtiću od 120 KM nije mijenjana posljednjih 10 godina.

"Cijena je povoljna i mislim da je to jedan od razloga što vlada tolika zainteresovanost“, naglasila je Dujkovićeva.

Ona je podsjetila da roditelji čije dvoje djece boravi u vrtiću imaju popust od 20 odsto za drugo dijete, a roditelji sa troje djece za treće dijete ne plaćaju obdanište.

Nastavnica matematike Branka Gajanović ima četvoro djece, dvoje školskog uzrasta i blizance od po 2,5 godina i čeka među onih 30 do septembra.

"Imamo problem moramo da ih vozimo kod beke i snalazimo se. Značilo bi nam puno da ih smjestimo u obdanište“ kaže Gajanovićeva.

T.B.