U Šamcu drugi put održane BH Telecom Sportske igre mladih

Jučee su u Šamcu održane 8. BH Telecom Sportske igre mladih, a mališani su se imali priliku takmičiti u malom fudbalu, košarci, odbojci i igri između dvije vatre. Takmičenja su održana u dvorani Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ i dvorani Osnovne škole „Crkvina“. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a pokrovitelj Igara u Šamcu je Opština Šamac.

10

Djevojčice i dječaci su na terenu pokazali fer play koji je važan segment Igara i koji Igre promovišu kroz projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a.

Prilikom otvaranja Sportskih igara mladih, sve prisutne su razveselile i rasplesale djevojčice iz plesnog kluba „Princess“, a gospodin Slobodan Stojić je, kao predstavnik opštinskih vlasti, pozdravio prisutne i proglasio otvorenim takmičenja Igara u Šamcu.

02
"Kada su Sportske igre mladih prvi put prošle godine održane u Šamcu, tada sam rekao da mi je želja da to preraste u tradiciju. Sada vidim da ozbiljnim korakom idemo ka tome i to mi je izuzetno drago. Čijenica da su prijavljena djeca, ne samo iz opštine Šamac, već i iz okolnih opština, dovoljno govori o tome da Sportske igre mladih imaju veliki značaj za promociju sporta, zdravog života, druženje i sklapanje prijateljstava. Veliko hvala Sportskim igrama mladih uz želju da se vidimo i sljedeće godine", izjavio je Slobodan Stojić, načelnik službe za društvene djelatnosti opštine Šamac.

Sportske igre mladih u Šamcu otvorene su Bingo CUP-om, takmičenjem u igri između dvije vatre, a mališani su još jednom pokazali da se znaju sjajno zabaviti kada je u pitanju ova igra. Zlatnim medaljama su se ovaj put okitili dječaci i djevojčice iz ekipe „ V-2 A“, dok je drugoplasirana bila ekipa „Vatreni“.

Takmičenja su nastavljena Kinder plus Sport CUP-om u košarci. Plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu obezbijedila je ekipa „MD Klinci“ iz Modriče pobjedivši domaću ekipu „Šamac“ u finalnoj utakmici.

06

Na Coca-Cola CUP-u, takmičenju u malom fudbalu za kategoriju 2003. godište i mlađi, najbolja je bila ekipa „Slatina“, dok su u mlađoj kategoriji, u okviru Poli CUP-a, najuspješniji bili dječaci iz ekipe „BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva, koji će prvi put doći na finalno takmičenje u Sarajevo.

"Danas smo se super zabavili i ostvarili pobjedu na Poli CUP-u u fudbalu . Sretni smo što smo prošli na finalno takmičenje u Sarajevo", rekao je Aleksa Pudić, kapiten ekipe.

08

Posebno interesovanje vladalo je za takmičenje u odbojci, na kojem je u okviru Plazma Cup-a, odigrano mnogo uzbudljivih utakmica. Titulama pobjednika okitile su se ekipe OK „Mladost“ iz Brčkog u muškoj konkurenciji, te ekipa OK „Kula Gradačac“ u ženskoj konkurenciji, koja je u vrlo neizvjesnom finalnom susretu savladala ekipu „Smeč DM“ iz Brčkog.

Finalno takmičenje održat će se od 7. do 11. augusta 2018. godine u Sarajevu, gdje će se mališani iz 34 bh. grada takmičiti u 10 različitih sportskih disciplina.