Bara Tišina postaje turistička atrakcija, održano takmičenje u ribolovu na plovak

Na bari Tišina danas je organizovano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak na kojoj je učestovalo 31 ribolovaca iz Šamca, Domaljevca, Modriče i Odžaka, te 25 polaznika škole ribolova.

U sklopu manifestacije, čiji je pokrovitelj opština Šamac, održano je i takmičenje u spremanju riblje čorbe i škole ribolova.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je istakao da je ovo prva od predviđenih 10 manifestacija koje će biti održane do kraja avgusta u okviru “Šamačkog ljeta”.

Milićević je sa predsjednikom Sportsko ribolovnog društva “Šamac” Zlatkom Bendarevićem otvorio stazu za pecanje u dužini od 300 metara za čiju izgradnju je opština izdvojila 9.000 KM, a ovo društvo 3.000 KM.

– Moramo učiniti sve da baru Tišina, koja je biser prirode, još bolje infrastrukturno pripremimo i omogućimo sve uslove za nesmetan razvoj ribolovnog turizma – rekao je Milićević, prenose agencije.

Bendarević je rekao da ova manifestacija polako postaje turistička atrakcija.

– Nadamo se da ćemo uspjeti da uredimo baru i sačuvamo je od elementarnih nepogoda – kaže Bendarević.

On je dodao da su Društvo “Šamac” i opština za 25 polaznika škole pecanja obezbijedili ribolovne dozvole, štapove za pecanje i zahvalnice.