U okviru “Šamačkog ljeta 2018” najavljeno 11 manifestacija

U okviru “Šamačkog ljeta 2018”, koje će trajati do 17. avgusta, biće organizovano 11 manifestacija, najavljeno je iz opštine.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti Slobodan Stojić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da se “Šamačko ljeto 2018” organizuje prvi put u ovakvoj koncepciji, u saradnji sa nevladinim sektorom, a koja podrazumijeva skup manifestacija kulturno-zabavnog i sportskog karaktera.

– Opština Šamac je za ove manifestacije iz budžeta obezbijedila potrebna sredstva, a osim toga angažovaćemo i pomoć udruženja i nevladinih organizacija sa naše opštine. Sve manifestacije se održavaju pod jednom krovnom `Šamačko ljeto 2018`, koja je počela juče – rekao je Stojić.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Nikša Nezirović istakao je da su se organizovali kako bi Šamčanima, ali i onima koji posjećuju Šamac priredili bogato i sadržajno ljeto.

– Želimo da zajedno sa nevladinim organizacijama, kroz 11 manifestacija, pružimo turističku ponudu mještanima, ali i svima koji dolaze, te da pokažemo da je Šamac bogat rijekama i kulturnim sadržajima, kojima se ponosi – naveo je Nezirović.

On je napomenuo da je riječ o manifestacijama – takmičenje u lovu ribe udicom na plovak, igrama bez granica, moto-skupu kluba “Viking”, otvorenom turniru u odbojci na pijesku “Obudovac 2018”, projekciji filma na gradskom trgu, spustu rijekom Savom, turniru u uličnoj košarci “Stritbol 2018”, varaličarenju na keju, “Kotlićijadi” na Jekića jezerima, danskoj školi fudbala i koncertu na keju grupe “Ortodoks Kelts” iz Srbije.

Agencije