"Šamačko ljeto 2018" otvorile dječije igre bez granica (FOTO)

"Šamačko ljeto 2018'' zvanično je počelo juče portsko-zabavnom manifestacijom "Igre bez granica" u kojima je učestovalo 80 mališana.

Ova tradicionalna sportsko zabavna manifestacija je održana u organizaciji Škole sporta "Rastimo zdravo'' iz Šamca, u saradnji sa Osnovnom školom "Šamac'', a uz podršku opštine. Djeca su se takmičila na poligonu spretnosti, te u nošenju loptice u kašici, navlačenju konopca i skakanju u vrećama.

- Cilj ove sportsko zabavne manifestacije ja da se djeca što više bave sportom jer svaka fizička aktivnost za njih je od velike važnosti od ranih godina. Ciljevi naše škole sporta su pravilan razvoj djece kroz igru, sport i muziku, razvoj intelektualnih sposobnosti, unapređenje pedagoškog rada sa djecom uz razvoj i koordinaciju pokreta i motorike - rekla je Milkica Stanišić.

U okviru manifestacije “Šamačko ljeto 2018”, koja će trajati do 17. avgusta, biće organizovano 11 manifestacija, najavljeno je iz opštine. Prvi put je organizovano u ovakvoj koncepciji, u saradnji sa nevladinim sektorom, a koja podrazumijeva skup manifestacija kulturno-zabavnog i sportskog karaktera.

Do 17. avgusta Šamčani, ali i drugi posjetioci imaće priliku da vide takmičenje u lovu ribe udicom na plovak, igre bez granica, moto-skup kluba “Viking”, otvoreni turniru u odbojci na pijesku “Obudovac 2018”, projekciju filma na gradskom trgu, spust rijekom Savom, turnir u uličnoj košarci “Stritbol 2018”, varaličarenje na keju, “Kotlićijadu” na Jekića jezerima, dansku školu fudbala i koncert na keju grupe “Ortodoks Kelts” iz Srbije.