Borac Šamac istakao kandidaturu za ulazak u Prvu ligu RS

Fudbalski klub Borac iz Šamca, član Druge lige RS – grupa Zapad pojačao je svoje redove za narednu sezonu u kojoj je cilj plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

Za mojšamac.info, igrač i kapiten Borca Đorđe Milićević najavio je da će predstojeća sezona biti jedna od najboljih u istoriji ovog kluba.

- Borac iduće godine slavi 100 godina postojanja, a i grad Šamac zaslužuje ekipu u Prvoj ligi Republike Srpske, pa se nadamo da ćemo upravo za jubilej ući u viši rang takmičenja. Pripreme počinjemo na vrijeme i imamo kapacitet da napadnemo prvo mjesto – rekao je Milićević.

On je dodao da niko od igrača iz prethodne sezone nije napustio klub, a već je stiglo nekoliko provjernih pojačanja, a očekuju još nekoliko dolazaka.

-Igrači koju su nas već pojačali mnogo će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Iz Mladosti  Donje Slatine stigli su: golman Jovica Lakić, te štoperi Dušan Bijelić i Dragan Ilić, dok su nas iz Alfa Modriče pojačali braća Nemanja i Miloš Ilić. Miloš igra na poziciji krilnog napadača dok je Nemanja na poziciji zadnjeg veznog. Očekuje se dolazak još dva ili tri pojačanja – naveo je Milićević.

Veliku zahvalnost za napad na Prvu ligu Republike Srpske Milićević pridaje Predsjedniku kluba Blagoji Simiću te Opštini Šamac koja je stala uz klub.

-Predsjednik kluba je obećao da će dati sve od sebe da imamo odlične uslove za rad, a Opština je stala uz nas. Tako da uz ova pojačanja i ostanak svih igrača iz prethodne sezone ne bi trebali imati problema što se tiče ulaska u viši rang takmičenja.

Borac u srcu

Đorđe Milićević kaže da je imao ponuda drugih klubova iz Prve lige, Premijer lige BiH, pa čak i iz inostranstva, ali je ipak odlučio da ostane u Borcu - zbog novog trenera i ozbiljnog plana za plasman u Prvu ligu RS.

-Imao sam ponude iz drugih klubova ali sam sve odbio zbog Borca jer se klub dobro organizovao. Pored mnogobrojnih dolazaka igrača, došao je i novi trener. Radi se o dobro poznatom i priznatom stručnjaku u Posavini, Amiru Durgutoviću – rekao je Milićević.

Mladen Lukajić