Parastos za poginule borce i civile u Lugovima kod Šamca

Parastos za 24 poginula borca Vojske Republike Srpske i šest civila iz Srnica i drugih mjesta širom BiH, čije porodice danas žive u parohiji Lugovi, služen je danas u ovom mjestu, u blizini Šamca.

Nakon parastosa, koji su kod spomen-ploče postavljene na crkvi Svetog Sisoja služili sveštenici sa šamačkog područja, položeni su vijenci i prislužene svijeće.

Predsjednica Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić istakla je da su se okupili kako bi odali pomen poginulim iz prethodnog otadžbinskog rata.

- Oni su stvarajući Republiku Srpsku dali ono što je najvrednije, a to je ljudski život. Zato je dužnost svih nas da poštujemo tu žrtvu, da poštujemo njihove porodice i da pomažemo toj kategoriji koliko god je to moguće. U tom smislu u budžetu Opštine Šamac imamo poseban grant u okviru Odjeljenja za opštu upravu, koji je namjenjen upravo za to – kaže Škrbićeva.

Dodala je da u Lugovima danas živi oko 600 stanovnika raseljenih iz Srnica kod Gradačca i drugih mjesta širom BiH, od kojih je skoro 100 djece.
 

Tagovi: