Načelik Šamca upriličio prijem za učenike generacije

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević upriličilo je prijem za sedam učenika generacije - tri iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i četiri vukovca osnovnih škola iz Šamca, Gornje Slatine, Crkvine i Obudovca, te ih nagradio sa po 100 KM.

Učenici generacije Osnovnih škola su Milica Nikolić iz Šamca, Nemanja Velemir iz Crkvine, Ankica Šavija iz Gornje Slatine i Jovana Purić iz Obudovca, a srednjoškolci Teodora Pivašević, Teodor Pupčević i Mirna Ljubojević.

Načelnik opštine Đorđe Milićević rekao je da su danas na simboličan način iskoristili priliku da ugoste učenike u Opštinskoj upravi, te im poželio sreću u daljem školovanju i čestitao za ostvarene rezultate.

"Razgovarali smo o njihovim planovima, a posebno zadovoljstvo je da će najbolji osnovci školovanje nastaviti u okviru našeg srednjoškolskog centra", naveo je Milićević.

On je napomenuo da je sa direktorima razgovarao o problemima u predstojećoj školskoj godini, te na koji način opština može pomoći u narednom periodu kako bi dočekali novu školsku godinu na najbolji način.

"Dogovorili smo da ćemo u Srednjoj školi obezbijediti određena sredstva za opremanje laboratorije za izvođenje nastave iz hemije i dodatnu opremu potrebnu za fizioterapeute. Pokušaćemo obezbijediti i sredstva potrebna za sanaciju Osnovnih škola u Gornjoj Slatini i Obudovcu, kao i dvorane u Crkvini", rekao je Milićević.

Učenik generacije u Srednjoj školi "Nikola Tesla" Teodora Pivašević upisaće medicinski fakultet, a buduće osnovce je savjetovala da upišu gimnaziju i podjednako vole i uče sve predmete kao i ona.

(Agencije)