O nedosuđenom penalu bruji cijeli svijet: Oglasili se iz VAR-a i iznijeli šokantan podatak u vezi odluke Feliksa Briha

Cijeli svijet danas priča o situaciji sa jučerašnjeg meča između Srbije i Švajcarske kada su Lihštajner i Šer rvačkim zahvatom oborili Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru, a sudija Feliks Brih umjesto penala pokazao faul u napadu.

Na Twitteru VAR tehnologije poslije utakmice objavljeno je obrazloženje sporne situacije. Tako odluka Briha djeluje još šokantnije i još jedan je dokaz da su “orlovi” žestoko oštećeni.

View image on Twitter

VAR Official@VAROfficial1

VAR automatically checked the tussle during the #SRBSUI match. A silent check was completed & an OFR review was recommended to referee Dr Felix Brych.

Only the referee can initiate a review & on this occasion he was happy with his on field decision.#FifaWorld2018

12:53 AM - Jun 23, 2018

– VAR je automatski premotao snimak sporne situacije tokom utakmice Srbije i Švajcarske. “Tiha provjera” je završena i sugerisano je sudiji Brihu da zvanično pregleda snimak. Samo glavni sudija može da zatraži zvaničan pregled kako bi bi potvrdio svoju odluku. A ovom prilikom je bio zadovoljan svojom odlukom na terenu – stoji u objašnjenju VAR-a.

Dakle, sve je jasno. Podijeljeni žuti kartoni, svirani mnogi faulovi, čak i nepostojeći auti u korist Švajcarske od strane njima bliskog njemačkog sudije. Borba nije bila ravnopravna, piše hotsport.rs.

Tagovi: