Policajka osuđena zbog krađe bunde na "Arizoni"

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (33) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta pošto je zaključio da su dokazani navodi iz optužnice. Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju je moguće podnijeti žalbu.

Tužilaštvo Distrikta Brčko optužilo je policajku Bajraktarević da je 2. decembra prošle godine na pijaci “Arizona“ u mjestu Porebrice, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1.200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe i oštetila vlasnika O.H.

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, prvobitno je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, a u daljnjem toku krivičnog postupka optužni navodi u potpunosti su dokazani.

Policajka je procesuirana nakon što se u medijima pojavio videosnimak kako na pijaci krade bijelu bundu. Policajka je tada demantovala krađu.