Gornja Slatina: Baja sutra sa mještanima navija za Srbiju

Mundijal ovih dana sjenu baca na skoro svako društveno dešavanje u cijelom svijetu, direktno ili indirektno, pa izuzetak nije ni šamačko selo Gornja Slatina.

Mještani sutra organizuju tradicionalni Vidovdanski sabor, a program je, moglo bi se reći, pomalo neobičan, baš zbog Mundijala. Sutra i reprezentacija Srbije igra odlučujuću utakmicu protiv Brazila i bori se opstanak ili joj sljeduje povratak kući.

Zbog toga je Gornjoj Slatili u 19 časova planirana svečana akademija povodom Vidovdana. U 20 časova na rasporedu je sport, odnosno, kolektivno praćenje utakmice Srbija – Brazil, a u 22 časa počinje nastup zvijezde narodne muzike - Baje Malog Knindže.

- Vjerovatno će i Baja prvo s nama gledati utakmicu, a onda će početi da pjeva. Nije nam bio problem da dogovorimo njegov nastup, iako je u toku Svjetsko prvenstvo, jer je on naš prijatelj. Pjevao je kod nas i prošle godine, bilo je oko 1.200 gostiju, a ove godine očekujemo oko 1.500 posjetilaca, među kojima bi trebalo da budu i ljudi iz društvenog i političkog života, kao i rukovodstvo opštine Šamac – kažu u organizacionom odboru.

Tako je Svjetsko prvenstvo uticalo i na društvena dešavanja u malom šamačkom selu Gornja Slatina, te „uskočilo“ u raspored prije Bajinog nastupa, na žalost njegovih fanova, koji uvijek sa nestrpljenjem čekaju svako njegovo pojavljivanje. Ali, i Srbija se voli, a za fudbalsku reprezentaciju se navija iz sveg glasa.

Bilo kako bilo, malo koje selo u Republici Srpskoj, a i šire, može se pohvaliti da je imalo priliku ugostiti Baju Malog Knindžu, a još manje mogućnošću da sa mještanima sjedi i prati utakmicu.

Organizatori obećavaju dobar provod i goste pozivaju da dođu na sutrašnje druženje.

Ž. J.