Smanjen broj krivičnih djela u Šamcu

U prvoj polovini ove godine na području Policijske stanice Šamac izvršena su 33 krivična djela, što je smanjenje u odnosu na prvih šest mjeseci lani kada ih je bilo 40, rekao je za Srnu komandir Policijske stanice Šamac Boban Ilinčić.

Ilinčić je naveo da među evidentiranim krivičnim djelima najviše dominiraju teške krađe, kojih je u prvoj polovini ove godine bilo devet, a prošle godine 13, dodavši da procenat rasvijetljenosti teških krađa iznosi oko 31 odsto. 
Prema njegovim riječima, u prvoj polovini ove godine zabilježene su i četiri krađe, dok ih je u uporednom periodu lani bilo 11. 
"Stanje kriminaliteta ocijenio bih po svim parametrima kao zadovoljavajuće", rekao je Ilinčić, prenose agencije. 
On kaže da u ovoj godini policija bilježi smanjenje narušavanja javnog reda i mira, jer je bilo 17 slučaja, što je smanjenje u odnosu na 20 u prvoj polovini 2017. godine. 
"Bilježimo i 33 saobraćajne nezgode u prvoj polovini ove godine, dok smo imali 38 u prvoj polovini 2017 godine. Ono što je nepovoljnije u ovoj godini imali smo dvije saobraćajne nezgode sa poginulim licima, a prošle godine nijednu", kaže Ilinčić. 
On podsjeća da je i broj saobraćajnih nezgoda sa teškim povredama smanjen, te je ove godine evidentirana jedna, a tri u prvoj polovini 2017. godine. 
Ilinčić dodaje da će se aktivnosti pripadnika Policijske stanice Šamac u ljetnoj sezoni odvijati, kao i svake godine, i biće usmjerene na sprečavanju vršenja krivičnih djela, činjenja prekršaja i sprečavanja nastanka saobraćajnih nezgoda, naročito sa teškim posljedicama. 
"Policijska stanica Šamac preduzeće i niz preventivnih, a isto tako i represivnih aktivnosti", rekao je Ilinčić.

Tagovi: