Porodica Andrić više od decenije uspješno vodi živinarsku farmu

Porodica Andrić iz Orlova Polja u opštini Pelagićevo, više od decenije, uspješno realizuje projekat porodične živinarske farme, na kojoj je obezbijeđena egzistecnija za deset stalno zaposlenih i 20 sezonskih radnika.

Od startnog tovnog turnusa od dvije hiljade brojlera iz 2001. Andrići danas svaka dva mjeseca na tržište plasiraju 115 hiljada utovljenih pilića.

Put u uspješnu porodičnu poslovno-privrednu priču Andrićima iz Orlova Polja u Pelagićevu, trasirao je glava porodice otac Spasoje. Njegovom incijativom u posao su se uključila i dva sina. I zajedno su izgradili respektabilnu farmu, u kojoj svako ima svoje zaduženje.

"Stariji sin što je u Brčkom, on vodi to sve, finansije i papire mi ovdje radimo. Gdje god koji podsticaj ima, tako da se može doboiti, mi konkurišemo, tražimo i dobijemo", rekao je Spasoje Andrić.

Mlađi, Spasojev sin Predrag, ističe da su preduzetničkim duhom i uz pomoć države, obebijedili ličnu egzistenciju. Andrići kažu da ne vide razlog za pitanje otići ili ostati, jer se od rada i kod nas može dobro živjeti.

"Lutali smo mi do 2008. radili smo svašta, bavili se i stolarijom, da bi onda iste godine, kada je krenula koperacija, odnosno organizovana proizvodnja, odluči da se bavimo ovim. Vidjeli smo da se od tog posla može lijepo živjeti. Planiramo da se bavimo ovim poslom. Za nas je unosan i dobar. Ne želim nigdje da idem, ostajem ovdje da živim", kaže Predrag.

Tu si nasljednici, koji već pomažu i imaju svoje zadatke u poslu.

Andrići godišnje na tržište plasiraju 700.000 brojlera odnosno od 1.600.000 – 700 kilograma pilećeg mesa. Roba se plasira na domaće i evropsko tržište, a plasman je obezbijeđen već za narednih deset godina.

Tagovi: