Pozitivne snage Srpske: U Dvorovima prvi put poslije rata odigrana predstava

Prvi put poslije rata u Dvorovima kod Bijeljine održana je jedna predstava. I to zahvaljujući pokretu Pozitivne snage Srpske. Dječija predstava "Boki i Oki Šou - Tajna velikog nosa" sada je već pravi hit, a u pokretu ističu da im je drago što je i ovaj put u publici bio značajan broj mališana.

- Dobijamo pozive sa svih strana. Do sada smo radili u selima u okolini Banjaluke, Srpca, Gradiške, Laktaša. Došli smo ovdje u Bijeljinu, poslije toga idemo u Trebinje, Istočno Sarajevo, Doboj, ali mogu nas očekivati i mještani sela širom Republici Srpskoj i manjih sredina, naravno, u Srpskoj - kaže Vojislav Savić iz Pokreta Pozitivne snage Srpske.

Dodaje da nije cilj da kultura bude dostupna samo ljudima u gradu, nego i ljudima u selu i to je jedna od najvažnijih poruka koju oni šalju.

- Nažalost, Domovi Kulture ne posjeduju onu živost koju bi trebalo da imaju i nadamo se da ćemo primjerom kroz ovakve događaje dokazati da interesovanje za kulturne događaje postoji - rekao je Savić.

Mještani Dvorova su se zahvalili organizatorima, ističući da je ovo za djecu veliko i pozitivno iskustvo., prenosi portal ATV-a.

- Mogu da vam kažem da mi je jako drago da se ovakvo nešto organizovalo u selu Dvorovi. Dvorovi su značili za jedno najkulturnije mjesto u Semberiji, koje se nažalost promijenilo svih ovih vremena. Jako mi je drago i želim da pozdravim ovu kulturnu manifestaciju, želim da se zahvalim svim organizatorima - rekla je Sanja Jović iz Dvorova. 

Popularni glumac Nenad Okanović - Oki kaže da mu je veoma drago što učestvuje u jednom takvom projektu. Kaže da u sklopu kampanje "Selu u pohode" žele da posjete što više mjesta gdje djeca nemaju mogućnost da gledaju pozorište. Kampanja se dosad pokazala veoma uspješnom, a Oki je i ovaj put uživao u društvu najmlađih.

- Ovo je snaga Republike Srpske. Hajmo da kažemo "volimo Srpsku" - rekao je populrni Oki.