Bijeljina donirala vatrogasno vozilo Donjem Žabaru

Grad Bijeljina donirao je danas opštini Donji Žabar vatrogasno vozilo marke “Fap 1620”, koje može da posluži ne samo za gašenje požara, nego i za pranje ulica ili dostavljanja vode u sušnim periodima.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zamjenik gradonačelnika Dragan Đurđević i starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina Mile Spasojević danas su posjetili Donji Žabar, gdje su načelniku te opštine Nikoli Đokanoviću predali vatrogasno vozilo.

– Vozilo je iz 1986. godine, ali je ispravno i uz dobro održavanje može da posluži ne samo za gašenje požara, nego i za druge potrebe. Nadam se da će biti što manje potrebe za vanrednim intervencijama gašenja požara u ovoj opštini, ali ako do njih dođe, zadovoljstvo nam je što će bijeljinska donacija moći da pomogne mještanima da spriječe štete od požara – naveo je Mićić.

Primopredaji vozila prisustvovao je i ambasador BiH u Srbiji Lazar Mirkić, koji je porijeklom iz ove opštine, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

– Mi smo i u oblasti zdravstva i obrazovanja naslonjeni na Bijeljinu, a i naša omladina rado posjećuje ovaj grad, s obzirom na bogate društvene aktivnosti koje im nudi Bijeljina. Ovaj grad po svom razvoju prevazilazi regionalne okvire i drugi je po veličini i broju stanovnika u Republici Srpskoj, te nam je zadovoljstvo da sarađujemo sa Gradskom upravom – istakao je Mirkić.

On je zahvalio Bijeljini za donaciju koja će biti od velikog značaja za mještane Donjeg Žabara, prenose agencije.

Načelnik opštine Nikola Đokanović istakao je da je Donji Žabar mala opština, da je ovo za njih velika pomoć, ali i da se nada da će vozilo što manje koristiti za gašenje požara.

Gradska uprava Bijeljina nastavlja saradnju sa opštinama iz Republike Srpske, s ciljem doprinosa razvoju lokalnih samouprava, saopšteno je iz ove lokalne uprave.

Tagovi: